+36 70 38 00 301 info@krioszauna.hu

BLOG

Interjú Kónya Ádámmal, kétszeres olimpikon sífutóval

Hol hallottál először a krioszaunáról?

A közösségi médiában pár éve lehetett hallani a krioszaunáról, a legnagyobb sztársportolók körében már bevett szokás a rendszeres használatuk. Élsportolók régóta alkalmaznak hidegterápiát a regeneráció gyorsítására és apróbb sérülések kezelésére. A jégkád a hidegterápia egy „primitív” verziója, a krioszauna meg a csúcs.

 

Te miért krioszaunázol?

Tudom, hogy a krioterápiának van fiatalító, bőrfeszesítő, ránctalanító hatása is, de nekem elsősorban az edzések közötti regenerálódás, mikrosérülések gyors kezelése az, ami számít. Az élsportban olyan terhelést jelent az emberi szervezetre a folyamatos edzés és versenyzés, amit hosszú távon csak úgy lehet bírni, ha az edzések közötti időszakban maximalizáljuk a regeneráció hatékonyságát. Nekem ebben segít a krioszauna.

 

Milyen rendszeresen jársz kezelésekre és mik a tapasztalataid?

Alapozó időszakban heti kétszer. Versenyidőszakban folyamatosan úton vagyok, így sajnos akkor nincs lehetőségem.

Keményebb edzések után, volt, hogy rosszabbul aludtam, így a másnapi edzésmennyiséget kicsit csökkenteni kellett. Krioszaunázás után mindig jól alszom, akármennyire is volt kemény az edzés. Többször volt, hogy enerváltnak éreztem magam, kezdtem kicsit túledzettségi állapotba kerülni. Ilyenkor nagyon jó a krioszauna. Egy 3 perces kezelés után mintha kicseréltek volna.

 

Kiknek javasolnád a krioszaunát?

Mivel elég sokrétű a hatása, jóformán mindenkinek (természetesen az ellenjavallatok figyelembevételével). Élsportban nagyon nagy előnyt jelent. Nem is tudok olyan sportra gondolni, amire ez szerintem ne lenne igaz.

 

Árajánlat kérés

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Kérjen árajánlatot!

9 + 11 =

Elérhetőségek
8230 Balatonfüred, Castricum tér 1.

Telefon: +36 70 380 0301

E-mail: info@krioszauna.hu