Számtalan jótékony hatása van a hidegnek, és ezt eleink is tudták. A hideg vízzel való hűtés, borogatás több ezer éves. A mai orvosok számtalan betegség – olykor gyógyíthatatlanoknak tartottak – kezelésére is alkalmaznak hidegterápiát, tehát a  hideg jótékony hatása elfogadott, mellékhatása pedig nincs.

arckez3

Aki évek óta szenved ízületi fájdalmaktól, reumás panaszoktól, vagy éppen a gyógyíthatatlannak tartott pszoriázistól, sok mindent kipróbál tünetei enyhítésére. A teljestest-hidegterápia eddig ismeretlen volt, de ma már elérhető.

A jótékony mínuszok. Egy kulturált rendelőben gondos kikérdezés, vizsgálat után fiatal, pikkelysömörtől szenvedő férfi vetkőzik. Komikus, amint edzőcipőben, fürdőnadrágban, kesztyűben, száj- és fülvédővel belép a mínusz hatvan, majd mínusz száztíz fokos hidegkamrába. Aki nézi, megborzong, eluralkodik rajta a félelem, nehezen hiszi el, hogy a hámló vörös bőr, a lehulló pikkelyek épp ettől múlnak majd el.
– Nagyon féltem, de már nem tudtam dolgozni – mondja Sz. Béla marketingigazgató, aki húsz kezelésen van túl. – Az egész testemen elhatalmasodott a pszoriázis, és mint egy utolsó szalmaszálba, úgy kapaszkodtam ebbe a gyógymódba. Hihetetlen, Magdolna, de a hatodik kezelés után látványos lett a javulás.

A teljestest-hidegterápia mellé életmódot váltottam, és már nem szorongok, hogy a sötét öltönyömön pikkelyek éktelenkednek – büszkélkedik a harminckét éves fiatalember, már a futópadon, ahol a kötelező levezető mozgást végzi.

A hidegkamra ellenjavallt:

  • Akut szív- és keringési betegségek
  • Pacemaker használata
  • Terhesség, tumor, tbc
  • Akut légzőrendszeri kórok
  • Fél éven belül lezajlott infarktus
  • Extra magas vérnyomás

Fogyni is lehet vele

A hideglevegős terápiát három évtizede a japán dr. Yamauchi fejlesztette ki, reuma kezelésére.
A módszer azóta sokat változott, és a világ számtalan pontján, a teljes testen alkalmazzák.

– A több mint száz Celsius-fok minden előjellel ijesztő. Először mindenki fél, azt hiszi, nem bírja ki, de a látványos állapotjavulás bátorságot ad – mondja dr. Vass Ilona bőrgyógyász. – A kamrában a hideg a páciens testére sokkolóan hat, és beindít bizonyos gyógyulási folyamatokat. A bőr ötfokosra hűl le, de a test belsejében megmarad az állandó harminchat fok. Mivel a szervezet védekezik, le akarja küzdeni ezt az óriási különbséget, mozgósítja erőit, vagyis az immunrendszert hihetetlen sebességgel aktivizálja.

A fájdalom csökkenése pedig annak köszönhető, hogy a hidegérzet kioltja, szakszóval kifejezve, kiüti a fájdalomérzetet. Ez bonyolult idegrendszeri folyamat – magyarázza a doktornő.
A hidegterápia nem csodaszer, nem mindenre, és nem mindenkinél alkalmazható! Viszont sokízületi gyulladások, reumás panaszok, pikkelysömör, ekcéma estén kiváló hatású. A stressz oldásában és fogyásban is segít, hiszen a szervezet immunválaszai következtében több olyan hormon szabadul fel, amiből a depressziósoknak kevés van.

A kezelést mindig orvosi konzultáció előzi meg.

A páciens száraz testtel, ruhátlanul lép a kamrába, ahol orron át lélegzik, mozog, sétál. A külső irányítóval mikrofonon tartja a kapcsolatot, így tudja, mikor kell egyik kamrából a másikba lépnie. A krioterápia sokk, mely vérbőséget okoz a bőr, a kötőszövetek, az inak, az izomzat és az ízületek területén, így megszünteti a fájdalmat, a gyulladást, beindul az öngyógyítás, regenerálódnak az izmok, megnyugszik az idegrendszer.
A terápia előnye, hogy gyakorlatilag annyi veszélye, mellékhatása van, mint a szaunának – állítja dr. Vass Ilona, aki külföldön szerzett tapasztalatot, mielőtt idehaza is alkalmazni kezdte a módszert.

Azt mondja, optimálisnak a tíz kúrából álló kezelés tartják, de bizonyos esetekben a fájdalom megszűnése, az ízületek mozgékonysága hamarabb bekövetkezik, és a betegek hetven százalékánál javul a mobilitás, negyven százalékuknál sokkal kevesebb gyógyszerre van szükség, a fájdalomcsillapító pedig elhagyható.

Forrás: http://www.nlcafe.hu

 

Legyen üzleti partnerünk!

A készülék orvosilag tesztelt és bevizsgált, egyéb engedélyhez nem kötött, ezért ajánljuk a következő felhasználási területeken: kozmetikai klinikák, szépség- és egészségszalonok, wellness és spa központok, hotelek, panziók, magánkórházak, szanatóriumok és sport létesítmények.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, nézze meg kik választottak már minket! Klikk ide...

További információ és gép értékesítés:
+36 70 380 0301
+36 20 353 5829

 

Akik minket ajánlanak

 spiritlogo 860Carbona vegleges logo 2014 860

europa fit logoweb

A Hotelek logóira kattintva
elolvashatja ajánlóikat.

Kérdése van?

Kérem töltse ki az összes mezőt.
captcha
Reload

Keresés