Sajnos, tényként fogadható el, hogy szinte mindenkinek van enyhébb vagy súlyosabb izületi panaszokkal küzdő családtagja. Nem csoda, hiszen az egészségügyi felmérések szerint minden 5. ember szenved valamilyen izületi problémától.

igloo foto 006

Néhány adat: Élete során az emberek 80%-ának van legalább egyszer gerincfájdalma. A lakosság 1-2 %-a rheumatoid arthritiszes. A betegség sokszor már fiatal korban jelentkezik, és a fájdalmon kívül súlyos izületi deformitást is okozhat. A pikkelysömörös betegek kb. 10 %-ának vannak izületi panaszai, amely gyakran jelentős mozgáskorlátozottsággal jár.

Az idősek nagy százaléka él az izületek kopása miatti állandó fájdalommal, de a sportolóknál ez akár már 40 éves kor körül is jelentkezhet. Mint minden krónikus betegség, az izületi panaszok kezelése is sokrétű. A gyógyszergyárak egyre újabb szájon át szedhető és injekciós, valamint helyileg használatos készítményt fejlesztenek ki, de jó hatásúak a fizikoterápiás eljárások is, és egyre népszerűbbek a fürdőkezelések.

Ezek hatását egészíti ki, az esetek egy részében pedig ezeket helyettesíti a teljestest hidegterápia, amit 28 éve alkalmaztak először Japánban, és ma már a világon egyre több helyen terjedt el.

Lényege a csaknem egész testre való behatás, amely hirtelen történik, és maximum 3 percig tart. A terápia során a „ kamra” kezelő részlegében kb. -100-110°C levegőhőmérséklet mellett a bőrfelszín hőmérséklete kb. +5 °C-ra csökken. A szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak, és beindulnak a szervezet öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai.

Fájdalom és gyulladás gátlás

A hirtelen ható extrém hideg által kiváltott határozott, gyorsan vezető rostokon haladó ingerület „kiüti“ a lassú rostokon haladó, bizonytalan fájdalomingert, mivel ezek ugyanazon a „kapun“ lépnek be a gerincvelőbe (az úgynevezett kapuelmélet alapján). A hidegkamrában való háromperces tartózkodás több órán át gátolja a krónikus fájdalmakat. Kúraszerű kezelés esetén akár több hónapos tünetmentesség érhető el. Hatékonysága a hidegterápiát követő aktív átmozgató edzéssel még tovább növelhető. Az akut elváltozások esetében alkalmazott klinikai rehabilitációs és a krónikus betegségek kezelésénél használt kúraterápiás vizsgálatokra támaszkodva kijelenthető, hogy a teljestest-hidegterápia következtében javul az általános közérzet, csökken ill. megszűnik a fájdalom, a duzzanat, a forróság. A kezeltek 60 %-ánál javul az általános mobilitás és az ízületi funkció, továbbá a betegek 35-40 %-ánál csökken a gyógyszerelési igény. A hatások a 10-20 alkalmas kúra befejezése után 3-6 hónapig még igazolhatók.

Hogyan zajlik a kezelés?

A hideg-kamrába fürdőruhában kell bemenni. Az akrákat, (kiálló testrészeket) védjük, tehát
kesztyűt, fülvédő fejpántot vagy sapkát, szájmaszkot, meleg zoknit, cipőt húzunk. Mivel a kezelés enyhén megemelheti a vérnyomást, előtte minden esetben vérnyomást mérünk, és tisztázzuk az esetleges kizáró tényezőket.
Ha „átmentünk a vizsgán” –vagy a vizsgálaton?- beléphetünk a -60 fokos előkamrába, ahol kb 30 másodpercet kell eltölteni. Utána jöhet két perc a -110 fokban! Mindkét helyiségben lassan körbe járunk, és vigyázunk arra, hogy ne dörzsöljük az összeérő bőrfelületeket.
A kezelőpulttól folyamatosan figyelnek, részben az ablakon, részben kamerán keresztül, és jelzik, hogy mennyi idő van még hátra. A mikrofonon keresztül a mi hangunkat is hallják odakint. A hidegkezelés után az izületi problémának megfelelő, vagy az egész testet könnyedén átmozgató mozgásterápiát végzünk korszerű kardiogépek és képzett trénerek segítségével.

Mind a hideg által kiváltott keringésjavító, méregtelenítő hatás, mind pedig az utána végzett tréning növeli az egyidőben végzett fogyókúra eredményességét. A kezelés utáni kellemes érzés egész napra jó közérzetet biztosít, segíti a nyugodt éjszakai alvást. Depresszióban szenvedők kezelésének jó kiegészítője, mivel a teljestest hidegterápia által kiváltott endorfin felszabadulás kedélyállapotukat javítja.

Sportolók kezelése kapcsán kiderült, hogy rendszeres hidegterápiájuk jelentősen növeli a sportteljesítményt, segíti az izmok regenerációját, gyorsítja az izommunka kapcsán felszaporodott tejsav és egyéb anyagcseretermékek kiürülését.

A kezelt betegek között olyanok is voltak, akiknek izületi problémájuk mellett bőrbetegségük volt. Kiderült, hogy a pikkelysömörben szenvedő és a krónikus ekcémás páciensek bőrtünetei 15-20 kezelés után jelentősen javultak. Csökkent a bőrpír, a viszketés, és idővel eltűntek a zavaró plakkok.

Összefoglalva tehát megállapíthatjuk, hogy a ma még szokatlan, elsőre talán ijesztőnek is ható terápiának sokféle betegség kezelésében van létjogosultsága. Ellenjavallata és kockázata pedig nincs több, mint a szaunázásnak!

Forrás: http://www.termeszetgyogyaszat.abbcenter.com

Legyen üzleti partnerünk!

A készülék orvosilag tesztelt és bevizsgált, egyéb engedélyhez nem kötött, ezért ajánljuk a következő felhasználási területeken: kozmetikai klinikák, szépség- és egészségszalonok, wellness és spa központok, hotelek, panziók, magánkórházak, szanatóriumok és sport létesítmények.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, nézze meg kik választottak már minket! Klikk ide...

További információ és gép értékesítés:
+36 70 380 0301
+36 20 353 5829

 

Akik minket ajánlanak

 spiritlogo 860Carbona vegleges logo 2014 860

europa fit logoweb

A Hotelek logóira kattintva
elolvashatja ajánlóikat.

Kérdése van?

Kérem töltse ki az összes mezőt.
captcha
Reload

Keresés