Az olimpiai felkészülés idején a férfi kézilabda-válogatott keret tagjai, Fazekas Dénesnek, a csapat egykori terapeutájának köszönhetően Győrben és budapesti Budamed egészségközpontban díjtalanul igénybe vehetik a legkorszerűbb krioterápiai (hidegterápia) kezeléseket.

magyar ferfi kezilabda valogatott

Férfi kézilabda: krioterápia, avagy ingyenes segítség a férfikeretnek.

Az olimpiai felkészülés idején a férfi kézilabda-válogatott keret tagjai, Fazekas Dénesnek, a csapat egykori terapeutájának köszönhetően Győrben és budapesti Budamed egészségközpontban díjtalanul igénybe vehetik a legkorszerűbb krioterápiai (hidegterápia) kezeléseket.

A férfi kézilabda-válogatott egykori masszőre és terapeutája, a Londonra készülő Mocsai-csapatnak ingyen segíteni szándékozó Fazekas Dénes a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a hidegterápia (krioterápia) lényege roppant egyszerű. A nemzetközi tekintélynek örvendő szakember  szerint a szervezetet a kezelés során nagyon rövid időre (1–2 percre) mínusz 120–170 Celsius fok közötti hőmérsékletnek teszik ki az erre a célra speciálisan kialakított kabinban, a krioszaunában.

„A nagyon alacsony hőmérséklet ellenére nincs fagyásveszély – nyugtatja az aggódókat Fazekas Dénes –, mivel a krioszaunában a levegő rendkívül száraz. A szélsőséges hőmérsékleti hatás kiegyenlítésére pedig testünk úgy reagál, hogy – a tartalékok kimerítése nélkül – beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait."

A terapeuta hozzáfűzte: a krioterápia bevált a biológiai regenerációnál és a krónikus traumák kialakulásának megakadályozásánál, valamint segíti az intenzív edzéseket, illetve a csúcsedzettség elérését és megtartását, a sportolók rehabilitációját versenyek után, illetve a sportolói pályafutás meghosszabbítását.

A kezelésről érdemes még tudni, hogy utána megszűnhet a fáradtságérzés, a túlterhelt izmok ellazulnak, fokozódik a bőr, a nyálkahártyák és a belső szervek vérkeringése, megfigyelhető az ödémák. A kezelés növeli az endorfin (boldogsághormon) termelődését, mely egy bizonyos ideig fennmaradó jó közérzetet hoz létre, serkenti az anyagcsere-folyamatokat.

A hideg alkalmazása a sporttraumák esetében manapság elterjedt és eredményes az alábbi alkalmazási területeken: akut sportsérülések, izomzúzódások, izomban kialakuló vérömlenyek, izületi rándulások, ínszalagok sérülése. A hidegterápia hatására csökken a duzzanat és az ízületen belüli folyadék mennyisége, enyhül a fájdalom és sokkal korábban el lehet kezdeni a mozgásterápiát.

A módszer segít a krónikus túlterheléses sérülések kezelésénél, az ízületen belüli rekonstrukciós műtétek, valamint az ín-, ínszalag-, izom- és csontműtétek utáni rehabilitációnál.

Forrás: Nemzeti Sport

Legyen üzleti partnerünk!

A készülék orvosilag tesztelt és bevizsgált, egyéb engedélyhez nem kötött, ezért ajánljuk a következő felhasználási területeken: kozmetikai klinikák, szépség- és egészségszalonok, wellness és spa központok, hotelek, panziók, magánkórházak, szanatóriumok és sport létesítmények.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, nézze meg kik választottak már minket! Klikk ide...

További információ és gép értékesítés:
+36 70 380 0301

 

Akik minket ajánlanak

 spiritlogo 860Carbona vegleges logo 2014 860

europa fit logoweb

A Hotelek logóira kattintva
elolvashatja ajánlóikat.

Kérdése van?

Kérem töltse ki az összes mezőt.
captcha
Reload

Keresés