Hidegterápia - az izületi panaszok kezelésére is!

Az egészségügyi felmérések szerint minden 5. ember szenved valamilyen izületi problémától.
Az izületi panaszok kezelése sokrétű. Egyre több injekciós, valamint helyileg használatos készítményt fejlesztenek ki, de jó hatásúak a fizioterápiás eljárások is, és egyre népszerűbbek a fürdőkezelések.

nepszava

Ezek hatását egészíti ki, az esetek egy részében pedig ezeket helyettesíti a teljestest hidegterápia, amit kb 30 éve alkalmaztak először Japánban, és ma már a világon egyre több helyen terjedt el.

Lényege a csaknem egész testre való behatás, amely hirtelen történik, és maximum 3 percig tart. A terápia során a " kamra" kezelő részlegében kb. -100-110°C levegőhőmérséklet mellett a bőrfelszín hőmérséklete kb. +5 °C-ra csökken. A szervezetre ható hidegsokk következtében csillapodnak a fájdalmak, és beindulnak a szervezet öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai.

A hirtelen ható extrém hideg által kiváltott határozott, gyorsan vezető rostokon haladó ingerület "kiüti" a lassú rostokon haladó, bizonytalan fájdalomingert, mivel ezek ugyanazon a "kapun" lépnek be a gerincvelőbe (kapuelmélet).

A hidegkamrában való háromperces tartózkodás több órán át gátolja a krónikus fájdalmakat. Kúraszerű kezelés esetén akár több hónapos tünetmentesség érhető el. Hatékonysága a hidegterápiát követő aktív átmozgató edzéssel még tovább növelhető.

Az akut elváltozások esetében alkalmazott klinikai rehabilitációs és a krónikus betegségek kezelésénél használt kúraterápiás vizsgálatokra támaszkodva kijelenthető, hogy a teljestest-hidegterápia következtében javul az általános közérzet, csökken ill. megszűnik a fájdalom, a duzzanat, a forróság. A kezeltek 60 %-ánál javul az általános mobilitás és az ízületi funkció, továbbá a betegek 35-40 %-ánál csökken a gyógyszerelési igény. A hatások a 10-20 alkalmas kúra befejezése után 3-6 hónapig még igazolhatók.

Forrás: Népszava ONLINE

Legyen üzleti partnerünk!

A készülék orvosilag tesztelt és bevizsgált, egyéb engedélyhez nem kötött, ezért ajánljuk a következő felhasználási területeken: kozmetikai klinikák, szépség- és egészségszalonok, wellness és spa központok, hotelek, panziók, magánkórházak, szanatóriumok és sport létesítmények.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, nézze meg kik választottak már minket! Klikk ide...

További információ és gép értékesítés:
+36 70 380 0301

 

Akik minket ajánlanak

 spiritlogo 860Carbona vegleges logo 2014 860

europa fit logoweb

A Hotelek logóira kattintva
elolvashatja ajánlóikat.

Kérdése van?

Kérem töltse ki az összes mezőt.
captcha
Reload

Keresés