Hűsítő a gondolat: ki ne szeretne a kánikulában a hőguta elől menekülve pár percet eltölteni egy hidegkamrában? Az viszont rögtön lehűti a lelkesedést, hogy odabent mínusz száz foknál is kevesebb van. A krioterápia, vagyis a teljes test extrém hideggel való kezelése hidegvért kíván, de melegen ajánlott.

cryo001

A módszert Japánban fedezték fel véletlenül a nyolcvanas években. Egy pszichiátriai intézetben hóban végezték napi sétájukat a páciensek, és az orvosok megfigyelték, hogy rövid idő alatt sokkal jobb kedvük lett, sőt, a mozgásuk is javult. A hidegterápia nem új keletű, az ókor óta használják lokális kezelésre, gyulladások csökkentésére és a testhőmérséklet normalizálására (ilyen a jó öreg priznic és a jegelés). A krioterápia azonban egészen más elven és az egész testre hat.

A lényeg a gyors és agresszív hőingadozás. A szaunában is ez történik, csak másik irányban és kevésbé sokkszerűen. Míg ott 40-50 fok a hőkülönbség, itt 150! A -60 Celsius-fokos előkamrában fél perc alatt akklimatizálódunk, aztán jöhet a mély víz: -110 °C. Termokesztyű, sízokni, szájmaszk és fülvédő ide vagy oda, a hatás mellbevágó. A szervezet azonnal vészreakcióba lép: gyorsul és mélyül a légzés, a bőr kapillárisai összehúzódnak, hogy védjék a vért a lehűléstől, beindul az endorfintermelés és fájdalomcsillapítás. Két-három percig terhelhető így a szervezet, nyolc perc után már felületi fagyás lenne a vége. Kintről folyamatosan monitoroznak, és az adagot kezelésről kezelésre emelik.

A hatás egyszerű: a hidegre reagálva a szervezet olyan anyagokat termel, amelyek jótékonyan csökkentik az ízületek gyulladását és fájdalmát. A kamrából kilépve a négyszeresére táguló hajszálerek a pangó, beteg testrészekbe is pumpálják ezeket az anyagokat és az oxigént. Ráadásul a hidegsokk hatására a fájdalomingert szállító idegközpontok telítődnek, így közel egy órán keresztül remekül lehet gyógytornázni, átmozgatni az egyébként fájdalmas, merev ízületeket. Külföldön leginkább a wellness része a hidegterápia, ezért ez a fontos gyakorlat sokszor elmarad, a módszer magyar meghonosítói viszont nagy hangsúlyt fektetnek erre, mert nagyban növeli a terápia hatékonyságát. Sokízületi gyulladásnál tíz kezeléssel több hónapig tünetmentes lehet a beteg, gyógyíthatatlan bőrbetegségeknél - pikkelysömör és ekcéma - húsz-harminc kezelés hoz látható eredményt. Hangsúlyozzák, hogy a krioterápia nem csodaszer, de fájdalmas mozgásszervi betegségeknél óriási életminőség-javulást eredményez, csökkenti vagy kiváltja az egészségre ártalmas gyógyszerezés szükségességét, és erősíti az immunrendszert. Ez utóbbi hatása miatt nemcsak meglévő tünetekre, a középkorúak számára ajánlják, hanem a harmincas korosztálynak is. Nem elhanyagolható szempont a megemelkedő endorfinszint miatt a kezelés antidepresszáns hatása. A kamrából kilépve a forró bőrpír és a túlélés euforikus öröme önti el az embert.

Forrás: Népszabadság

Legyen üzleti partnerünk!

A készülék orvosilag tesztelt és bevizsgált, egyéb engedélyhez nem kötött, ezért ajánljuk a következő felhasználási területeken: kozmetikai klinikák, szépség- és egészségszalonok, wellness és spa központok, hotelek, panziók, magánkórházak, szanatóriumok és sport létesítmények.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, nézze meg kik választottak már minket! Klikk ide...

További információ és gép értékesítés:
+36 70 380 0301
+36 20 353 5829

 

Akik minket ajánlanak

 spiritlogo 860Carbona vegleges logo 2014 860

europa fit logoweb

A Hotelek logóira kattintva
elolvashatja ajánlóikat.

Kérdése van?

Kérem töltse ki az összes mezőt.
captcha
Reload

Keresés